ALL ABOUT EGYPT

A language connects people

Ik ben in Koeweit geboren uit Egyptische ouders, binnen een echt multi-Arabische samenleving.

Van jongs af aan vervaarde ik de verschillen tussen de Arabische dialecten en culturen, evenals de overeenkomsten. 

In 1984 verhuisde ik naar Egypte om te gaan studeren aan de universiteit, waar ik weer contact maakte met mijn vaderland en een nieuw levensavontuur begon.

In 1987 behaalde ik een Bachelor of Arts in Public Relations and Advertising van de faculteit Massacommunicatie, Universiteit van Cairo. 

Ik kreeg meer in detail het Modern Standard Arabisch en leerde de technieken van welsprekend Arabisch schrift en uitspraak. 

Later in 1987 besluit ik mijn andere passie, het Oude Egypte. Na mijn studie Egyptologie en Egyptische monumenten ging ik aan de slag als gecertificeerd gids. 

Van 1988 tot 2005 werkte ik als gids in Egypte. Ik naam mijn groepen mee op klassiek excursies, zoals naar de Piramiden en de Vallei der Koningen. Ik bezocht met de toeristen ook exotische plaatsen zoals de kamelenmarkt of ik naam hun mee op wandeltoch door de woestijnen. 

Tijdens onze lange excursies en uitstapjes heb ik veel geïnteresseerde toeristen basis Arabisch geleerd. toeristen waren er trots op korte gesprekken te voeren in het Arabisch met verschillende mensen, en sommigen waren zelfs in staat om een paar Arabische woorden te schrijven en te lezen. Op een van mijn reizen onmoette ik de liefde van mijn leven, een Nederlander. Hierdoor kon ik op nieuw een schitterend avontuur beginnen, hier in Nederland. 

In 2009 heb ik mijn bedrijf "All About Egypt" opgezet, gericht op het communiceren van het rijke en gevarieerde erfgoed van Egypte en zijn taal; omdat ik geloof dat taal mensen verbindt. 

Kalaam Masri, een serie van het Egyptische dialect werd  gepubliceerd tussen 2017-2022.

Meer volgen in 2023.

Deel 2 verschijnt binnenkort, dus houd daarvoor deze website in de gaten.

Ik hoop dat ik u hiermee een voorproefje kan geven van de erfenis van een land dat zo rijk en fascinerend is en vol zit met het onverwacht! 

English